Xiaomi Pocophone F2 z letnico 2019

Xiaomi je s svojim prvim Pocophone telefonom nedvomno zadel v polno, saj je ta postal eden izmed najpriljubljenejših modelov. Uvrščen je bil med cenovno ugodnejšo Redmi linijo ter zmogljivejšo Mi serijo, od katere je povzel zelo zmogljivo strojno opremo. Xiaomi se je elegantno izognil težavi z ustrezno linijsko uvrstitvijo na način, da je Pocophone izdal pod lastno blagovno znamko. Torej na podoben način, kot je to Huawei izvedel s svojo Honorpodznamko. Novo vodstvo Pocophonaje s tem prejelo več svobode pri odločanju, saj so postali samostojno enota, čeravno znotraj Xiaomi organizacije. Dokaz, da je slednje bila prava odločitev, je viden tudi v tem, da so z novim letom po podobni poti šli tudi Redmi telefoni.

Kaj bi lahko prinesel Xiaomi Pocophone F2?

Po velikem uspehu Pocophona F1 so splet preplavila ugibanja o tem, s čim bi nam lahko postregel naslednik. Kljub temu, da Xiaomi niti datuma izdaje še ni razkril, je vse polno govoric in špekulacij glede Pocota F2, od dizajna, specifikacij do možnih cen. V naslednjem članku razkrivamo, kaj vse bi nam morda lahko prinesel Xiaomi Pocophone F2.Prva generacija se je v izbranih točkah spogledovala z modelom Xiaomi Mi 8, zato lahko tokrat morda pričakujemo sorodstvene vezi z deveto Mi generacijo. Posledično gredo ugibanja v smer 6.4 palčnega zaslona v FHD+ ločljivosti, bolj nasprotujoča so si mnenja glede tehnologije zaslona. Močna je razprava o tem, ali mu bo Xiaomi namenil LTPS ali AMOLED po vzoru Mi serije– kar bo seveda na koncu vplivalo tudi na ceno. Če je F1 v času izida bil opremljen z najboljšim procesorjem podjetja Qualcomm, se podobno pričakuje tudi od dvojke. Xiaomi Pocophone F2 bo tako najverjetneje zasnovan na procesorju Snapdragon 855, izjemno zmogljivi platformi z napredno AI funkcionalnostjo. SD855 sicer v osnovi podpira tudi 5G omrežje, a verjetno ne gre pričakovati podpore pri F2. Glede kamere so ugibanja še precej nejasna, kljub temu gre pričakovati trojno kamero s primarnim senzorjem v ločljivosti 48 MP. Ali bo zanjo izbran Sony, Samsung ali kateri izmed preostalih proizvajalcev senzorjev, na tej točki  še ni znano. Na energijski strani gre predvidevati baterijo kapacitete 4000 mAh z USB-C priključkom ter podporo QuickCharge 4. S tem bi od predhodnika nudil še hitrejše polnjenje, ki pride še kako prav, ko smo omejeni s časom, baterija pa je prazna. Glede morebitne podpore brezžičnemu polnjenju ni informacij. Kapacitete delovnega ter notranjega pomnilnika bodo verjetno ostale na nivoju predhodnika, torej 6GB RAM ter 64 oziroma 128 gigabajtov spomina.

Xiaomi Pocophone F2 proti Pocophone F1: ključne spremembe

  • Večji zaslon: F2 naj bi bil opremljen s 6,4 palčnim zaslonom z 19.5 : 9 razmerjem ter kamero v kapljični zarezi. F1 ima 6,18 palčni zaslon z razmerjem 18.7 : 9 ter večjo klasično zarezo.
  • Procesorska nadgradnja: Procesor je predstavljal eno izmed ključnih prodajnih točk modela F1, saj je bil v času izida cenovno najugodnejši telefon s procesorjem Snapdragon 845. Pričakovana nadgradnja za F2 torej sliši na ime Snapdragon 855.
  • Kamera: F1 je na področju kamere za svojo ceno nadpovprečen, a vendarle ne toliko vznemirljiv kot na nekaterih drugih področjih. Na hrbtni strani ima tipali ločljivosti 12MP + 5MP, spredaj pa 20MP. Za Pocophone F2 se predvidevanja gibljejo v smer trojne hrbtne kamere primarne ločljivosti 48MP ter 32MP spredaj.
  • Cena: F2 naj bi bil cenovno postavljen nekoliko nad F1.

Bo nadgradnja na Poco F2 smiselna?

Dokler Xiaomi uradno ne razkrije detajlov in se bodo ti snovali le okrog govoric, odgovor na to vprašanje ni najbolj na mestu. Če pa se vsaj deloma uresničijo napovedi iz govoric, se zdi da bo Pocophone F2 prinesel nekaj pomembnih novosti. Brez dvoma bo predstavljal privlačno napravo za lastnike starejših naprav, ki se odločajo za nakup novega telefona. Ali bodo novosti dovolj prepričljive, da se bodo za menjavo odločali tudi uporabnikiPocota F1, pa bo verjetno jasno šele ob izidu telefona.