Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev Ljubljana

Različna zdravstvena zavarovanja dokaj dobro pokrivajo osnovne zobozdravstvene storitve, a mnogi naprednejši posegi so v celoti samoplačniški ali pa jih je treba vsaj doplačati. To na primer velja za mnoge nenujne posege zobne protetike ter storitve estetskega zobozdravstva. Seveda se je o cenah pametno pozanimati pravočasno – ko zobozdravnik izstavi račun, je že veliko prepozno. Na srečo imajo zobozdravniki kar na spletu pogosto objavljen cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev. Ljubljana je kot največje mesto najboljša opcija za iskanje pravega ponudnika in prav tu je najbolje primerjati tudi cene.


Točne zneske najdemo z iskanjem za cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev Ljubljana. Tisti, ki imajo cenike objavljene, običajno navajajo cenovne razpone, ki ustrezajo posebnostim sicer enakih posegov. Implantati recimo približno 500 do 600 €, točen znesek pa je odvisen od primera – enostaven vsadek na mestu sprednjega zoba bo cenejši kot kompliciran poseg v ozadju ustne votline. Seveda implantati niso edini, ki prinašajo različne cenovne razpone. Nekatere storitve je sicer možno točno oceniti – tu najdemo večino storitev estetskega zobozdravstva, na primer beljenje in brušenje zob, pa tudi osnovne samoplačniške storitve, na primer preglede, plombe in podobno. Običajno so točno znane tudi cene dentalne diagnostike, kamor spada na primer zobni rentgen.

V mnogih primerih je možno točno ceno za zobozdravniški poseg izvedeti vnaprej, včasih pa ni druge možnosti kot pregled in posvet z zobozdravnikom. Implantati in podobni posegi so na primer zelo odvisni od konkretne situacije, zato tudi cena ne more biti enotna. Vsak zobozdravnik bo s pregledom znal oceniti obseg zahtevanega posega in končno ceno.