Edinstvene prednosti IR ogrevanja

IR ogrevanje postaja z razlogom vedno bolj priljubljeno pri najrazličnejših uporabnikih. Ima namreč nekatere edinstvene prednosti, s katerimi se alternative ne morejo kosati. Vsak IR panel se ponaša z izjemno učinkovitostjo, ki zasenči druge načine ogrevanja, poleg tega pa prinaša še druge dobrodošle odlike.


Najbolj znana odlika IR ogrevanja je gotovo učinkovitost. IR panel za ogrevanje je dovršen element, ki s svojo učinkovitostjo gladko prekosi klasične rešitve, kot so radiatorji. Paneli so namreč večinoma izdelani iz ogljikovih kristalov, ki so neprekosljivo učinkoviti pri pretvarjanju elektrike v toploto. Že to je en izmed razlogov, zakaj je IR ogrevanje tako poceni. Res je cenovno ugoden že vir, ki ga izkorišča panel za ogrevanje, a brez tako visoke učinkovitosti tudi prihranek ne bi bil tako izrazit.

Še ena posebnost IR ogrevanja je pozitiven vpliv na zdravje, kar ni zanemarljivo, če upoštevamo, da se v ogrevanih prostorih pogosto zadržujemo kar cel dan. IR panel na tem področju nima nekaterih slabosti, ki so značilne v drugih primerih. Panel za ogrevanje ne dviguje prahu in ne izsušuje zraka v prostoru, prav tako ne vpliva na zračenje. Lahko pa pomaga pri sušenju vlage v stenah, kar je pogosto zelo dobrodošla sekundarna funkcionalnost takšnega ogrevanja.

V nekaterih situacijah pa se za zelo dobrodošlo izkaže tudi to, da je IR panel lepo oblikovan. Radiatorji in druge opcije pogosto pokvarijo videz prostora, medtem ko lahko panel za ogrevanje z dovršenim izgledom podobo prostora celo popestri. Prav zato je IR ogrevanje priljubljena izbira v moderno opremljenih domovih.